Nieuw! Robin Hood (toneelstuk)


Robin Hood:

een verhaal over hoe de loyale lijfwacht Robin, Heer van Locksley, onverwacht de spil wordt in een broedertwist tussen Koning Richard Leeuwenhart en zijn broer Prins Jan Zonderland.

Het verhaal speelt zich af ten tijde van de derde kruistochten, waar Koning Richard vecht tegen Saladin om het Beloofde Land en met name de stad Jeruzalem. Saladin blijkt zijn meest geduchte tegenstander, maar zal hem tegelijkertijd als mens veranderen en uiteindelijk vrede opleveren.

Wanneer Robin het leven van de Koning redt raakt hij zwaargewond en stuurt Richard hem huiswaarts om te herstellen en zijn naderende komst voor te bereiden.

Eenmaal in Engeland teruggekeerd zijn er een aantal zaken veranderd. Zo blijkt zijn jeugdliefde (Vrouwe Marion) verloofd te zijn met de rechterhand (Guy van Gisborne) van de nieuwe sheriff. Deze sheriff, die in dienst staat van Prins Jan Zonderland, probeert Robin te overtuigen om voor Prins Jan te vechten. Wanneer Robin weigert en daarmee zijn titel en land verliest, begint het onderduiken en het ondergrondse verzet en maken we kennis met de legendarische Kleine Jan en andere leden van de vogelvrije bende die schuilgaat in Sherwood Forest.

Wanneer de sheriff een aanslag beraamd op Koning Richard is het alles of niets voor Robin Hood en zijn volgers. Lukt het ze om de Koning te redden en daarmee hun vrijheid te waarborgen? Of zal Prins Jan zegevieren en het land voorgoed veranderen.

De theorie uit ‘Dit is acteren’ in de praktijk brengen? Dat kan met de nieuwe vertelling van Robin Hood. Een toneelstuk van circa 90 minuten, gebaseerd op de welbekende Engelse legende. Een zichtexemplaar heb je al vanaf € 10,- een licentie voor opvoering al vanaf € 155,-

http://shop.stonestream.eu/