Tot op het bot (script) – binnenkort verkrijgbaar


Een beeldend kunstenares en haar vrouw spelen good cop/bad cop tijdens hun gefingeerde therapie: ‘leven vanuit je hart!’

Boetseren met klei is leuk maar kneden aan mensen verdient beter.

Beeldend kunstenares Roos en haar partner Anja spelen op slinkse wijze in op de problemen van hun emotioneel vastgelopen “patiënten”. Roos stelt zich op als de alles liefhebbende en knuffelbare jaren-70-hippie-therapeute terwijl Anja undercover gaat in de groep om de boel op scherp te zetten tijdens de groepssessies.

Wanneer de patiënten tot de ontdekking komen dat ze met een niet-erkende therapeut te maken hebben wordt daar makkelijk en geroutineerd overheen gewalst door het duo. Wanneer een aanwezige journalist uitgedaagd wordt om zichzelf onder te dompelen in het therapeutische proces, is dat het startsein waarop alle deelnemers hun meest persoonlijke verhalen delen.

Getekend voor het leven door het verlies van kinderen of een onverwacht overleden verloofde. Verliefd zijn op een onbereikbare man. Als moeder geconfronteerd te worden met ondankbare kinderen. Helemaal geen kinderen kunnen krijgen. Nooit kinderen gehad maar stiekem wel gewenst. Doe ik er als 1 van de 7,5 miljard mensen op aarde eigenlijk wel toe? En Vaders en echtgenoten die na jarenlange huwelijken stiekem een relatie blijken te hebben met een andere man.

In een felle woordenwisseling afgewisseld met gevoelige openbaringen gaan zij allen tot op het bot…